Sunday, 4 August 2013

Levy on miksattu!

Aurinkoista elokuuta!
Levy on nyt miksattu ja masterointi varattu elokuun lopulle.
Muutama viikko tässä tuumaillaan ja kuunnellaan mitä on tullut tehtyä.

Mesenaatit saavat pian e-mailia jossa pyydetään postitusosoitetta. Masteroinnin jälkeen levyt matkaavat painoon josta ne näillä näkymin syyskuun aikana saapuvat ja postitan ne sen jälkeen ennakkotilaajille. Muusta jakelusta ja levyn myyntipaikoista tiedotan syksymmällä kun jakeludiili tarkentuu. Vaihtoehtoja on pöydällä muutama.

Mesenaattien kirjanen/lehtinen on nyt taitettu valmiiksi ja seuraavaksi siitä tehdään koekappale, joka täytyy vielä allekirjoittaneen hyväksyä ja sen jälkeen tilaukseen lähtee virallinen setti. Arvioitu saapumisaika valmiille lehdille on myös syyskuu. Eli postittelen ne tilaajilleen levyn kanssa samassa paketissa.

Jälleen yksi työvaihe päättyy ja toinen alkaa. Seuraavaksi työpöydällä on vuorossa levynkansien taittaminen ja kasa paperitöitä. Musiikistani tulee kollektiivista omaisuutta. Tulee julkaisupäivä, jonka jälkeen kuka tahansa saa sanoa levystä mielipiteensä ja kuulla sen millä tavalla haluaa. Onhan se jännää, mutta kuitenkin aina yhtä kutkuttavaa. Tuvalun levyt kirvoittivat aikoinaan yhden jos toisenkin kriitikon kielenkantoja. Olipa joku sellainenkin henkilö, jonka mielestä sitä ei olisi saanut musiikiksi edes kutsua. Pidän kritiikistä. Olen aina ollut sitä mieltä että jos lopputuloksesta tulee parempi, niin kannattaa ehkä kuunnella -  PAITSI - jos olen asiasta eri mieltä. Pahinta on kuitenkin se jos kukaan ei sano mitään, jos vaietaan kuoliaaksi, joko protestina tai siksi ettei ketään kiinnostanut. Taiteen mystinen olemus: Mikä on se avainsana joka herättää yleisön mielenkiinnon ja luo vastakaikua? Kollektiivista omaisuutta ei voi hallita. Siksi julkaisupäivä on aina yhtä erikoislaatuinen ja sitä odottaa pelonsekaisella mielenkiinnolla.

Olen kirjoittanut projektin etenemisestä koko ajan, se on synnyttänyt mahtavan ilmiön. Saan palautetta työstäni koko ajan sen edetessä. Välillä kriittistä ihmettelyä tyyliin: "Miksi ihmeessä julkaisit tuon netissä NYT, se on huomenna ihan erilainen"  Välillä taas kiinnostuneita kyselyjä: "Mikä tämä homma on? Voisitko kertoa lisää". Uskon vuoropuheluun, keskusteluun, yhteisöön. Kannustan teitä edelleenkin jakamaan palautetta ja mielipiteitä. Kritiikki on hienoa, kritiikkiin ei voi kuolla.

Loppuun kevennykseksi arvioita Tuvalun ajoilta.
Tuvalu - Viimeiset hetket ovat käsillä - Rytmi 2/08
Tuvalu - Viimeiset hetket ovat käsillä - Rumba 2008, 2
Seuraava raporttini saapunee masteroinnin jälkeen. Jännittävää syksyn ja julkkareiden odottelua!

Monin tuntemattomin terveisin
Annina

No comments:

Post a Comment