Saturday, 22 December 2012

Talvipäivänseisaus N 60° 11.158' E 24° 57.193'


Ensimmäiseksi: Merkatkaas kalenteriin 2.1.2013. Silloin käynnistyy mesenaatti.me projekti levyn loppuunsaattamiseksi. Blogin alkuun luvassa siis pohdintaa ja pointteja yhteisörahoittamisesta ja jäljempänä muut kuulumiset levyn etenemisestä.

Video update nro 1 ja mesenaatti.me projekti

Saimme juuri valmiiksi levyn esittelyvideon (Kiitos Mikko Kananoja, kuvaus & leikkaus) vastikkeet on päätetty ja kirjattu listaan, esittelyteksti mietitty. Mesenaatti.me projektilla haen tuotantotukea levyn viimeistelyyn: miksauskuluihin, masterointiin, cd-kopioiden tekoon ja jos minimitavoite täyttyy, saamme maksettua palkkoja mukana ilmaiseksi olleille. Tämän projektin parissa häärää reilu parikymmentä upeaa taiteilijaa: musiikin sekä visuaalisen alan ammattilaisia. Osallistumalla projektiin tuet meidän kaikkien työtä.

Ja nyt se tärkein:
1. Mesenaatti.me projektini yhteisörahoitus on mahdollinen nykyisen lainsäädännön puitteissa.

Oma projektini on verrattavissa ennakkomyyntiin ja tarjoan rahoitukselle vastikkeen. Omat vastikkeeni ovat levyyn liittyviä tavaroita ja palveluja. Levyä, latauskoodia, keikkaa,  oheistuotteita jne.  Tässä tapauksessa siis ennakkomyyn projektin tuotteita ja valmistus tapahtuu kun tarvittava summa on koossa. Pienin vastikesumma tulee olemaan 7 euroa, sillä saat levyn latauskoodin. Tai voit ostaa keikan suoraan minulta. Tai voit ostaa levyn lisämausteilla suoraan minulta ja saada kaupanpäälle extraa mita et levykaupasta saa. Vastikelistani tulee projektin esittelysivulle.

Mesenaatti.me on toteuttanut jo menestyksekkäästi yhden pilotin, käynnissä on myös pari muuta ja lisää tulossa. Oma projektini on myös pilotti.  Mikäli rahoitustavoite ei täyty, varat palautuvat rahoittajille. Muita yhteisörahoituspalveluja maailmalla ovat mm Pledgemusic ja Kickstarter. Nyt me saamme Suomeen oman. Mesenaatti on tervetullut puuttuva lenkki taidetyön tukemisessa.  Aikas hienoa! Kannattaa kertoa aiheesta eteenpäin ja tutustua! Sehän voisi olla hyvä tilaisuus myös sinun projektillesi.

Ensi vuoden alussa siis, kurkkaa projektini esittelyä, mieti, päätä, ja jos tuntuu hyvältä, lähde mukaan. Kampanja löytyy osoitteessa mesenaatti. me 2.1.2013 alkaen.

2. Artisti rahoittaa myös

Olen saanut levyn sovittamiseen ja nuotintamiseen apurahaa Georg Malmsténin Säätiöltä sekä Taiteen Keskustoimikunnalta (säveltaiteen kirjastoapuraha). Joku voisi ihmetellä miksi taas puhutaan rahasta ja mikä on oma osuuteni. Haluan avata ja tehdä näkyväksi taloudellista riskiä joka tähän liittyy.

Rahoitan itse äänitykset, Yksi päivä studiossa kustantaa suurin piirtein 500 € alvien kanssa. Tässä ei ole mukana soittajien palkkaa, eikä varsinkaan omaani. Puhutaan paljon piratismista ja laittomasta lataamisesta, auttaisiko ymmärtämään artistia jos puhuisimme myös budjettien tekemisestä näkyväksi. Levyä voi tehdä halvalla ja kalliilla, mutta köyhälle marginaalitaiteilijalle, halpakin on äärimmäisen kallista.  Jollen saisi osaa työstä tehtyä vaihtokauppana, tämä olisi yksinkertaisesti täysin mahdoton projekti yhdelle ihmiselle taloudellisesti toteuttaa. Rakastan musiikin tekemistä, en laske siihen käytettyjä tunteja, teen tämän levyn vaikka siihen menisi kymmenen vuotta.
Haluan painottaa, että vaikka teen paljon itse, on monia asioita jotka eivät vain ilmesty ilmaiseksi mistään. Kotona ei voi äänittää kaikkea, kaikkea laitteistoa ei vain ole varaa ostaa, eri alojen ammattitaitoa on vaikea pakata yhteen ihmiseen. Lopputuotetta varten on ostettava palveluja ammattilaisilta vaikka ystävät auttaisivatkin jo ilmaiseksi. Ja ne fyysiset levytkin on jossain painettava. Ei ole vaatehuonetta, josta löytyisi salainen prässi ja painokone. Jos omistaisin vaatehuoneen, sieltä löytyisi toki ehkäpä äänityskoppi laululle. Tiedoksenne; että mesenaatti-videon spiikit on puhuttu piparkakkumuottiin viritetyn sukkahousun läpi 1 neliön vaatekaapissa.

Tämä on ensimmäinen kokonaan oma levyni, eli taloudellisesti valtavin riski sijoittuu aikajanalle kohtaan jossa yleisö ei ole vielä kuullut lopputulosta. Tarvitsen ihmisiä jotka uskovat laillani, että musiikillani on annettavaa yleisölleen. Olen äärimmäisen kiitollinen apurahoista, niiden avulla pystyin tekemään 2 kk täyspäiväisesti tätä. Kirjoittamaan nuotit eri stemmoille ja demoamaan levyn kertaalleen midinä.  Olen äärimmäisen kiitollinen kaikille niille jotka auttavat, tukevat ja antavat työpanoksensa. Työnantajana haluaisin olla reilu, avoin ja oikeudenmukainen. Haluan tuottaa hyvää laatua. Olen laulanut levyjä nauhalle treenikämpillä hevimetallin raikaessa seinän takaa. (taisi olla muuten tuvalun ekoja levyjä, aina kun tuli hiljainen hetki, piti laulaa mahdollisimman nopeasti otto sisään ennenkuin seinän takana jatkui biisi). Nyt haluan keskittyä tulkintaan, jotta saisin sinulle mahdollisimman upean, aidon ja sen kaikista parhaan laadun kuunneltavaksi. Toivon myös että voisin tarjota levyn muusikoille parhaan mahdollisen paikan ja aikaa musiikin nauhoittamiselle. Jotta voisimme kaikki keskittyä siihen olennaiseen, eli musiikkiin ja antaa sen kulkea lävitsemme, tulla tähän maailmaan kuultavaksi.

Askel kerrallaan tavoitetta kohden, kiitos ystävät että kuljette kanssani.

Tammikuussa Tavastialle

Muita kuulumisia:
Seuraava esiintyminen tapahtuu 11.1. perjantaina Helsingissä Tavastialla. Pääesiintyjä on Hidria Spacefolk ja illan avaa siis Passing Human Parade.
Tapahtuman tiedot löytyvät Facebookista: https://www.facebook.com/events/457135331010591/
Lippuja voi ostaa ennakkoon: http://www.tiketti.fi/Hidria-Spacefolk-Tavastia-klubi-Helsinki-lippuja/18050

Jännittävää? kyllä!
valmistelut? kesken!
Ketä on lavalla? Ylläri!
Ihanaa! nähdään Tavastialla!

Video update nro 2. Beetlizin materiaalit on vihdoin katsottu, merkitty ja luetteloitu. Aamen. palaan editointiin ensi vuonna.

Muut kuulumiset:
Tammikuun alussa on luvassa kitaroiden ja kanteleen äänitys sekä ensimmäisiä virallisia lauluäänityksiä, Studio Kekkoselle siis, sekä Lempäälään Bambien luokse. Studiopäiväkirjaa tulossa tänne blogiin. Nuottitehdas on taas käynnissä, demotan kitaraa, pohdin biisien pituuksia ja osien vaihdekohtia. Kitarat on luvannut soittaa levylle eräs pitkäaikainen luottokitaristini. Voittekin tästä arvailla kuka. Tapaninpäivänä käyn koesoittamassa mieletöntä 20-luvun flyygeliä Järvenpäässä. Työnalla on myös rumpulooppien valmistelu. Rytmeistä vastaavat kaksi upeaa herrasmiestä, jotka esittelen teille pian.

Ja lopuksi,
Takana on vuoden pisin yö
Tämä piste, jossa talven selkä taittuu, aurinko syntyy uudelleen
ja maanantaina jouluaatto.
Juhlikaa kukin tavallanne, kukin sitä ominta tarkoitusta tälle vuodenajalle
Monin tuntemattomin terveisin
& palaamisiin pianNo comments:

Post a Comment