Sunday, 19 August 2012

Sovituksen aika

Olen hetken tauon jälkeen päässyt palaamaan jälleen musiikin pariin. Elämä tuo ja vie, välillä se laittaa tielleni esteitä, jotka on voitettava. Elokuu sujuu onneksi suunnitelmien mukaan, siitä suuri kiitos taiteen keskustoimikunnalle, jonka myöntämän säveltaiteen kirjastoapurahan turvin pystyn nyt keskittymään rauhassa sovitusten ja nuottien tekemiseen.

Teen ensimmäistä kertaa sovitustyötä yksin ja vasta nyt olen huomannut miten vaativa ala se oikeasti on. Levylle on tulossa useita eri soittimia, joista osa on klassisia. Jotta niille voi kirjottaa on tiedettävä paljon. Olen noviisi, mutta haluan oppia. Tärkeintä on uskaltaa kysyä. Elokuun lopussa olisi tarkoitus olla nyt koko levy demottuna midinä soittajia varten sekä nuotit klassisten soitinten taitajille. Tällä hetkellä porskutan puolivälissä työlistaa. Oma haasteensa on konesoundien maailma, jota opiskelen samaan aikaan. Välillä tuntuu että kärsivällisyys loppuu, kumpa kaikki olisi jo valmista. Samalla rakkaus tähän alaan syvenee koko ajan.

Elokuu on ollut kaunis ja inspiroiva: Sain rauhassa tarkistaa ja käydä läpi kaikki sanoitukset kaukana maaseudulla. ihanat ystäväni ovat suositelleet toinen toistaan upeampia levyjä kuunneltavaksi, lisäksi vietin kolme päivää flow-festareilla ja näin siellä mm suuresti ihailemieni Björkin ja Ane Brunin keikat. Nyt kaikki nähty ja koettu laitetaan ajatushattuun ja inspiroimaan myös omaa työtä eteenpäin. Tätä kirjoittaessa Kallio soi ja elää, kadulla raikaa hiphop, ihmiset taputtavat mukana, ravintolapäivän popup-ruokapaikat ovat saaneet kansan liikkeelle. Laiskasti käynnistyvä sunnuntai johdattelee seuraavaan ripeätahtiseen tuotantoviikkoon, jolloin äänitän taas raitaa raidan perään.

Elokuun pimeneviin iltoihin suosittelen teille Patrick Watsonin  hienoa levyä: Adventures In Your Own Backyard. Hauskan nimen taakse kätkeytyy myös toinen toistaan upeampia sovituksia.

monin tuntemattomin terveisin
Annina /Passing Human ParadeNo comments:

Post a Comment