Sunday, 8 January 2012

Kuvaukset osa 2, Tampere Finland

Uusi vuosi, uusi horisontti. Muutama viikko sateisen Beelitzin jälkeen kuvaukset jatkuvat lumipeiton saaneella Tampereella. Agendassa kaksi tiivistahtistä päivää. Ensimmäisenä vuorossa kaikkien lauluottojen kuvaus ja toisena päivänä Beelitzin kummituksen puuttuvat otokset. Juna Helsingistä lähtee kerrankin ajoissa, kiitos VR. Tampereella on aina ihana käydä, ehdin asua siellä lähes puolet elämästäni joten seudulla tulee aina olemaan erityinen muistipaikka mielessäni.

Tampereella kuvauspaikkamme on studio Viinikassa. Paikalla ovat kuvaajamme Nina, sekä puvustajamme Anne-Mari ja maskeeraaja Miia Leppäaho. Ensimmäinen etappi on kuitenkin mohikaanin trimmaus Gekon luona. Sen jälkeen pulipäinen artisti lähtee karvalakki päässä kohti Viinikkaa.


Visuaalisuus on minulle tärkeä asia. Vietin lähes koko teini/nuoruusaikani teatterin parissa. Mikään ei ole mahtavampaa kuin se että seisoo järvessä puolialasti lumisateessa, kun kuvausryhmällä ympärillä on untuvatakit ja karvalakit. Tai se kun vaatteet on tehty koivusta ja saa kaivella oksantynkiä rastoittuneesta tukasta vielä puoli vuotta esityksen jälkeen. Siksi musiikkivideon tekeminen on upea kokemus. Siinä voi haastaa itsensä. Hetkeksi oma ruumis muuttuu muokattavaksi materiaksi jonka voi pyöritellä maalissa tai kurassa. PHP-projektissani pystyn yhdistämään monia rakkaita asioita; musiikin, visuaalisuuden, elokuvanteon ja teatterin. Ja mikä ihaninta, voi viettää aikaa ja tehdä töitä upeiden lahjakkaiden ihmisten kanssa.


Ensimmäinen kuvauspäivä on pitkä, mutta palkitseva. Toisena kuvauspäivänä tempo on rauhallisempi ja paikalla poikkeaa myös vierailija. Vaikka kuvausten lopputulosta haluamme vielä pitää hetken salaisuuden verhossa, niin ohessa muutama stilli. Kuvissa näette mohikaanipäisen artistin sekä Beelitzissä seikkailleen kummituksen. Voin myös paljastaa että tätä videota tehdessä on juotu lukuisat pannulliset kahvia, syöty suklaa- ja kaurakeksejä, sekä kuunneltu Crystal Castlesin II-levyä.

Videolla tulee seikkailemaan kolme hahmoa. Kaikkien hahmojen puvustuksesta ja stailauksesta vastaa Anne-Mari Pahkala. Tuvalun faneille Anskun puvut ovatkin jo ennestään tuttuja, sillä sekä vetoketjuvaatteet että Tavastialla nähty mustavalkoinen puku ovat hänen suunnittelemiaan.Paluumatka Helsinkiin sujuu huvittuneissa tunnelmissa. Istun ravintolavaunussa ja juon tuoremehua rintaliivin olkaimesta tehty hiuslenkki puolikaljussa päässä. Olen myös unohtanut pestä kaulani valkoisesta maalista. Joku nainen tulee kaljatuopin kanssa eteeni mutta päättää vaihtaa paikkaa takaisin ikkunan luo. Kotimatkalla väistelen lauantai-illan humalaisia, Kalliossa kukaan ei tuijota. Yöllä nukun 12 tuntia putkeen. Kaikki materiaali on nyt kuvattu.

Ensi viikolla siirrymme post productionin ihmeelliseen maailmaan. Materiaalia on paljon ja siitä voisi editoida useita erilaisia videoita. Luvassa on videobiisin viimeistelyä, puuttuvien raitojen äänitystä, suuria päätöksiä ja linjanvetoja, videon editointia, parin teaserin editointia. Hetki voi siinä vierähtää, ellei toinenkin.

Allaolevassa kuvassa valojen keskellä tanssii urhea kuvaajamme Nina, joka on projektin myötä matkustanut tämän kahelin artistin seurana ja kuvannut sekä making of -versiota että virallista videota. Suuri kiitos Ninalle, Anskulle ja Miialle.Vain silmät kiinni kuulet musiikin ilman ympäröivän maailman kuvia, silloinkin mielesi kuvia täynnä.

Monin tuntemattomin terveisin
väsynyt mutta onnellinen artistinne

No comments:

Post a Comment