Wednesday, 21 December 2011

Talvipäivänseisaus

Viimeiset hetket Berliinin matkaa alkavat pian olla käsillä. Valmistaudun lentämään jouluaatoksi takaisin Helsinkiin. Joulukuu maailmalla on ollut tapahtumia täynnä, suurin matka on silti tapahtunut sisälläni. Samalla kun talven selkä taittuu, muuttuu projektin prosessointikin ajatustyöstä konkreettiseksi puurtamiseksi. Kevät ja tuleva kesä on varattu ankaralle työskentelylle levyn parissa. Syksyllä 2012, jos maailmankaikkeus on suotuisa, on pitkäsoitto valmiina julkaistavaksi.

Videosta on nyt kuvattu noin puolet. Toinen puolisko kuvataan Tampereella muutaman viikon päästä ja valmis kokonaisuus on tarkoitus julkaista helmikuun aikana. Edellisestä videostani on aikaa reilut kymmenen vuotta ja se kuvattiin aikoinaan vanhalle bändilleni Myytille. Myytin Tuntematon oli mukana vuonna 2000 julkaistulla CDllä joka kantoi bändin nimeä. Myytin videon toteutuksesta vastasivat silloiset opiskelukaverini TTVOlla. Olette rakkaita. Tuvalu ei tätä kirjoittaessa ole saanut aikaiseksi musiikkivideota, mutta kenties vielä jonain päivänä yllätämme itsemme. Tuvalun keikoista löytyy youtubesta kuitenkin taltiointeja usealta eri vuodelta. Passing Human Parade -videon parissa työskentely on ollut hauskaa ja mielenkiintoista ja odotan innolla että saamme kaiken valmiiksi ja julkaistua aikataulussa.

Tutusta ympäristöstä poistuminen vapauttaa ajatuksia. Berliini on antanut paljon uusia näkökulmia asioihin. Olen inspiroitunut rapistuneista rakennuksista, hylätyistä taloista, valomeristä kaupungin yllä ja hiljaisuudesta siellä mihin valot eivät kanna. Odotan että pääsen vihdoinkin työskentelemään kunnolla levymateriaalien kanssa ja tuomaan näkyviksi ja kuultaviksi äänimaailmoja ja tarinoita jotka pyörivät mielessä. Tarinoita kaupunkinomadista, kaupungista sisälläni, kaupungista ympärilläni. Tiedän että kirjoitan jälleen kaiken uusiksi, mutta kirjoittaminen on matka. Siksi sen ei saa antaa pysähtyä. Yksikään lause ei ole valmis ja sille täytyy antaa tilaisuus muuttua ja vaihtaa suuntaa. Vain ydin on pysyvä, se mikä juurruttaa tähän maailmaan, se kipinä mikä pitää tarinan valoa yllä.

Tutusta ympäristöstä poistuminen opettaa katsomaan itseään. Maailma on sinun peilisi. Katso siihen, ja katso miten sinua katsotaan takaisin. Kysymyksiä on edelleen paljon, mutta vastauksetkin alkavat vähitellen löytyä. Olen tavannut täällä mielenkiintoisia ihmisiä, kuullut viisaita sanoja. Nähnyt upeita raunioituneita paikkoja kuten Beelitzin, jonne haluan ehdottomasti takaisin. Silti en ole nähnyt vielä mitään, ja paluu on väistämätön.

Halaan pimeyttä kaupungin kattojen yllä, siellä jossakin ovat tähdet.
Monin tuntemattomin terveisin. Hyvää talvipäivänseisausta ja rauhallista joulun aikaa

No comments:

Post a Comment