Sunday, 18 December 2011

Beelitz Heilstätten part 2.

Beelitzin hylätty sairaala. Kaikkien urbaanien nomadien tutkimuskohde numero 1. Saksassa. Tämä on kertomus kuvausryhmämme päivästä, taustoista kuvata otoksia Passing Human Paraden musiikkivideoon, kummitusjahdista ja tunnelmista rakennuksessa, jonne tuuli ja sade lupaa kysymättä tunkeutuvat kerta toisensa jälkeen kuin laudoilla peitettyjä ikkunoita uhmaava kaupunkinomadi.

Olin odottanut tätä päivää pelonsekaisin tuntein kahdesta eri syystä. 1. Sairaalan historia, joka voi illan pimetessä kiihdyttää jokaisen Haunted-sarjaa katsoneen mielikuvitusta rapistuneissa käytävissä. 2. Kuka hullu lähtee lähes nollabudjetilla vieraaseen maahan kuvaamaan musiikkivideota paikkaan missä ei ole koskaan käynyt. Kelataanpa hetki taaksepäin. Toukokuu 2011. Kuvaajamme Nina asuu Kiinassa ja mina olen juuri kuullut saaneeni residenssipaikan Berliinistä. Keskustelu meni jotenkin näin: Minä: “Hei jos/kun tuut suomeen JA jos tuut berliiniin mun vieraaks joulukuussa ?? kuvataanko siellä mulle musavideo?? eikös sulla ollut kamerassa sellanen optio että saa hienoo videota.” Nina: “JOO! Toihan ois huippumakee treeni mullekin. Nythän mun on pakko tulla sit käymään siellä :-D !! “ Sovittu ja sitten tekemään.

Elokuussa aloitimme videon suunnittelun yhdessä Ninan ja puvustajani Anne-Marin kanssa. Syyskuussa aloitin paikkojen etsimisen. Sain lukuisia linkkejä ja vinkkejä kavereilta, sanaa kulki eteenpäin ja monenlaisia paikkaehdotuksia tuli. Kävin läpi nettisivuja, yhteystietoja, osoitteita, vietin tunteja puhelimessa, tunteja netissä. Sitten saksalainen tuttava lähetti linkin Beelitziin. Avainsanaksi alkoi muodostua Urban Exploring ja teema alkoi pikkuhiljaa ujuttautua sisälle myös musiikkiin. Löytöretkeilijä urbaanissa maisemassa, kaupunki kaupungin sisällä, kaupunki ihmisen sisällä, erilaiset ajat, kohtaamiset näissä ajan ja paikan risteyskohdissa. Paikan päällä Berliinissä kävin eri kohteissa, ihmettelin maailman menoa, kunnes kuvausta edeltävällä viikolla saimme varmistuksen siitä että kaikki on ok ja voimme lähteä Beelitziin perjantaina.

Perjantaina 16.12. Kello 7 aamulla pakkasimme autoon valot, bensageneraattorin, vaatteet, tarpeellista tavaraa, kolme valokuvaajaa ja itseni. Matkasta jäi uupumaan ihana vaatesuunnittelijamme Anne-Mari, joka jäi Suomeen toipilaaksi. Onneksi löysimme mukaan kaksi korvaamatonta apulaista Kallen ja Holmin. Aamun valjetessa ja 50 kilometriä myöhemmin eteemme kohosi Beelitzin sairaala-kompleksi, jonka pihalla alueen edustaja meitä jo odottikin. Paikassa kävi tänään kuhina, pihaan oli kurvannut myös rekka-auto täynnä Rammsteinin lavasteita. Heidän pre production tiiminsä oli varannut saman päivän oman videonsa valmisteluille.

Ensimmäisen tunnin käytimme kiertelyyn ja alueen ihmettelyyn. Tuntui että jokainen talo sisälsi toinen toistaan mielenkiintoisempia huoneita ja halleja, joista jokaisessa olisi voinut kuvata useammankin videon. Vuotavat katot ja kosteus olivat irrottaneet tapetteja kerroksittain, portaikkoja kiersi koristeellisten pylväiden rivistöt. Lopulta valitsimme kuvauspaikaksi miesten parantolan.

jatkuu ...

No comments:

Post a Comment