Friday, 9 December 2011

Beelitz Heilstätten part 1.

Jokin aika sitten sain saksalaiselta tuttavaltani linkin jossa esitellään hylättyä sairaala-aluetta Beelitzissä. Hakusanalla Beelitz Heilstätten löytyy netistä paitsi lukuisia upeita valokuva-albumeja, myös surullisia tarinoita alueella kuolleista nuorista ihmisistä ja jopa massamurhaajasta. Heilstätten sijaitsee noin 50 kilometriä Berliinistä lounaaseen, lähellä Potsdamin kaupunkia ja perille pääsee esimerkiksi junalla.

Yli satavuotiaan sairaala-alueen historia on pitkä, värikäs ja punaisen veren tahraama. Arkkitehti Heino Schmieden suunnittelema jättimäinen kompleksi rakennettiin 1800-luvun lopulla alunperin tuberkuloosi-parantolaksi. Ensimmäisen maailmansodan aikana alue oli Saksan armeijan hallussa ja sairaalassa hoidettiin haavoittuneita sotilaita. Vuosina 1923-1930 aluetta laajennettiin kirurgisella osastolla. Toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliiton joukot ottivat alueen haltuunsa ja siellä hoidettiin sotilaita ja poliitikkoja (mm. Erich Honecker) Vuosina 1989-1990 aluetta terrorisoi massamurhaaja. Viime vuosina raunioissa on kuollut tai loukkaantunut useampi nuori, jonka vuoksi alue on suljettu. Kuvauslupia kuitenkin myönnetään satunnaisesti valokuvaajille ja filmiryhmille. Kaikessa kauheudessaan ja kauneudessaan paikka on jokaisen urban explorerin ja aaveidenmetsästäjän unelma.

Tutkin alueen karttaa. Minä, joka lapsena tein tusseista kuminauhalla ristin ja pelkäsin Noidan käsikirjan vampyyrikuvia, olen menossa Beelitziin ensi viikon lopulla. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan olemme kuvausmatkalla perjantaina sekä kameran että making of –kameran kanssa.

Tarina jatkuu. Pysykää kanavalla, pus.

Lähteet:
http://www.beelitzer-heilstaetten.de
http://www.maerkischeallgemeine.de/cms/beitrag/11822934/60889/

Valokuvia netissä:
http://www.lipinski.de/
http://www.flickr.com/photos/kattenmeisje/sets/72157606692920700/
http://www.forbidden-places.net/urban-exploration-Beelitz-Heilstaetten_Sanatorium#galint

No comments:

Post a Comment